Het Emmausklooster

Het Emmausklooster is het oudste Kapucijnenklooster in Nederland (1645) en is vernoemd naar de Bijbelse plaats Emmaus.

Zoals Franciscus van Assisi
De laatste Kapucijnermonnik vertrok in 2012. Het klooster wordt sindsdien bewoond door een leef-en werkgemeenschap van mensen die in de geest van Franciscus van Assisi leven, bidden en werken. Het klooster is niet vrij toegankelijk, maar alleen al de aanblik van dit rijksmonument is een aanrader. De spiritualiteit van deze plek is voelbaar onder de beuken langs de oprijlaan. 
 
Rijksmonument
Het klooster in Velp, gesticht in 1645, is het oudste Kapucijnenklooster in Nederland. Meer dan 300 jaar hebben er in dit klooster Kapucijnen gewoond. Kapucijnen zijn voortgekomen uit een hervormingsbeweging van volgers van Franciscus van Assisi. Zij  wilden terug naar de eenvoud en de bezieling van de oorsprong. De naam ‘Kapucijnen’ – niet te verwarren met kapucijners-  is ontleend aan de spitse kap/capuchon van de pij die de monniken droegen. 

Wanneer te bezichtigen?
Vanaf juni tot en met begin september zullen we elke zaterdagmiddag om 14.00 uur een rondleiding door het klooster, de kapel en de tuin verzorgen. Het eerste deel van de rondleiding gaat door de kapel en het huis,  waarna een kop koffie wordt gedronken in de mooie refter van het  klooster. Na de koffie is er dan nog een rondleiding door de grote tuin:  moestuin, fruittuin, bos, het pesthuisje en de begraafplaats. Een ervaren gids zal u voorgaan en mooie verhalen, wetenswaardigheden en anekdotes vertellen tijdens de rondgang. Kijk voor actuele informatie en aanmelding voor deelname via het formulier op onze website: www.emmausklooster.nl/ of stuur een mail naar reserveringen.emmausklooster@brabantzorg.eu

Tips:
Kerkdiensten in de kloosterkapel : elke zaterdag om 19.00 uur en elke zondag om 10.00 uur.  Voor inwoners uit de omgeving en andere belangstellenden.

Het EmmauskloosterHet EmmauskloosterHet EmmauskloosterHet Emmausklooster