Vestingronde van Grave

De Vestingronde van Grave - Een Unieke Wielerwedstrijd in Historisch Grave!
Op de eerste zondag van september komt het historische centrum van Grave tot leven met de opwindende Vestingronde, een wielerwedstrijd die werkelijk uniek is in zijn soort. De Vestingronde, georganiseerd door Maasland Cycling, brengt de opwinding van het wielrennen recht naar het hart van dit prachtige stadje. Wat deze race zo bijzonder maakt, gaat verder dan de historische locatie. Het parcours van 1.600 meter slingert zich door de charmante straten van Grave, grotendeels geplaveid met de karakteristieke kinderkopjes. Dit zorgt voor een uitdagend en nostalgisch traject dat de renners tot het uiterste zal drijven. 

De route begint bij de Hoofdwagt en voert je langs de Bagijnenstraat, Koninginnedijk, Baronesstraat, Sint Henricusweg, Trompetterstraat, Klinkerstraat, Rogstraat, Markt, en eindigt weer bij de Hoofdwagt. Maar dat is nog niet alles. De renners zullen ook te maken krijgen met hoogteverschillen, met de dijk als een uitdagende klim. Deze combinatie van kinderkopjes en hoogteverschillen maakt dit parcours tot een ware uitdaging, zelfs voor de meest ervaren wielrenners. 

 Voor de jongere enthousiastelingen van 7 tot 12 jaar is er de Dikke Bandenrace, een verkort parcours dat via de Hoofschestraat naar de Klinkerstraat leidt. Dit biedt jonge fietsers de kans om de opwinding van de Vestingronde zelf te ervaren. 

 Dus, kom op de eerste zondag van september naar Grave en beleef de Vestingronde, waar geschiedenis, sport en spanning samenkomen in een unieke wielerervaring. We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen in ons prachtige stadje voor een dag vol wielrenplezier.

Foto Vestingronde van GraveFoto Vestingronde van GraveFoto Vestingronde van GraveFoto Vestingronde van GraveFoto Vestingronde van Grave
Vestingronde van Grave