Koningsdag

Koningsdag in Grave is zoals overal in Nederland een dag vol kleur, muziek en gezelligheid. Het Graafse feest begint laat in de ochtend bij Catharinahof met een optocht door kinderen met hun fraai versierde fietsen. 
Na de openingstoespraak en het spelen en zingen van het Wilhelmus verzorgt het Cloveniers Gilde een kanonschot. Dit is het startsein van de rondgang. Harmonie Stad Grave speelt marsmuziek. Diverse leden van het Gilde lopen mee en er is een hoofdrol weggelegd voor de kinderen. Samen zetten ze koers richting de Bagijnenstraat en lopen een vrolijk rondje door het centrum. 

In de namiddag barst het centrum van Grave van de activiteiten. Hier vind je de Oranje Kindermarkt waar jonge talenten hun creatieve kunsten tonen of zelfgemaakte spulletjes verkopen. Ook is er de Vrije Markt voor binnenstadbewoners en ondernemers waar je je van tevoren voor moet inschrijven. 

Voor de jonge avonturiers staat een Kinderspeurtocht op het programma die begint bij de stand van Kinderfolklore in de Rogstraat. 

Kortom, Koningsdag in Grave is een dag van lachende gezichten, feestelijke muziek en activiteiten voor jong en oud.

Foto KoningsdagFoto KoningsdagFoto KoningsdagFoto KoningsdagFoto KoningsdagFoto KoningsdagFoto Koningsdag
Koningsdag