Indië-Herdenking Grave

Sinds 2019 organiseert de Stichting Indië-Herdenking Grave op 15 augustus de Indië-herdenking in Grave, waarbij stil wordt gestaan bij de capitulatie van Japan, het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog. 

 De bijeenkomst vindt plaats op het Torenplein, met de aanloop vanaf 18.30 uur en de start om ongeveer 19.00 uur, tot circa 20.15 uur. Genodigden en ouderen krijgen voorrang en hebben toegang tot een van de zeventig beschikbare stoelen. 

 Op 15 augustus wordt wereldwijd het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Terwijl Nederland op 5 mei Bevrijdingsdag viert, eindigde de complete Tweede Wereldoorlog – inclusief het Koninkrijk Nederland – pas ruim drie maanden later met de Japanse overgave op 15 augustus. Nederland herdenkt deze dag officieel sinds eind 1999. 

In Grave is er sinds enkele jaren op deze dag ook een herdenkingsceremonie. Alle belangstellenden zijn uitgenodigd om op 15 augustus de Indië-herdenking bij te wonen. De herdenking begint om ongeveer 19.00 uur op het Torenplein in Grave, met de ingang aan de zijde van de Markt. 

 Als men niet kan deelnemen aan de herdenking, kan betrokkenheid worden getoond door de Nederlandse vlag deze dag te hijsen (zonder wimpel).

Foto Indië-Herdenking GraveFoto Indië-Herdenking GraveFoto Indië-Herdenking GraveFoto Indië-Herdenking GraveFoto Indië-Herdenking Grave
Indië-Herdenking Grave