Historisch Stadhuis

Historisch Stadhuis

Het monumentale stadhuis dateert van 1615. In 1970 is het ingrijpend gerestaureerd en zoveel mogelijk teruggebracht naar de situatie van rond 1750. De inrichting is geheel in stijl, met glas in lood ramen, grote zilveren kandelaars en oude tegeltjes. Een unieke locatie, gelegen aan de Hoofdwagt 2 in het hartje van Grave.

Trouwen in dit stadhuis betekent trouwen bij kaarslicht en onder de tonen van Lohengrin’s bruidsmars uit een authentieke muziekdoos (Simphonion, Breveté patent). Na het huwelijk zal de bode het bruidspaar begeleiden naar het bordes en zorgvuldig aanwijzingen geven. Want volgens het strafrecht uit het verleden is de linkertrap voor de schuldigen. De trap voerde rechtstreeks naar de galg. De rechtertrap was voor de vrijgesprokenen en nu voor gehuwden. Neemt u per ongeluk de verkeerde trap dan is het huwelijk tot mislukken gedoemd, zo luidt het verhaal in de volksmond.

Op de begane grond vindt men de Tourist Information en het mini museum van de Zuiderwaterlinie dat een bezoek ook zeker waard is.

Foto Historisch StadhuisFoto Historisch StadhuisFoto Historisch StadhuisFoto Historisch StadhuisFoto Historisch StadhuisFoto Historisch StadhuisFoto Historisch StadhuisFoto Historisch Stadhuis
Historisch Stadhuis
Hoofdwagt 2
5361 EW, Grave