Loop mee met Kloosterommetje Velp

Het Emmausklooster in Velp nodigt je uit deel te nemen aan een informatieve wandeling vanuit deze sfeervolle locatie door het pittoreske landschap van Velp en Grave. Tijdens deze bijzondere tocht verken je niet alleen het Emmausklooster zelf, maar ook de prachtige natuurlijke omgeving die bekend staat als 'de drie-eenheid' in Velp, bestaande uit twee kloosters en een oud Romaans kerkje.

Er zijn in totaal vier wandelingen gepland dit jaar en wel op zaterdag 25 mei, zaterdag 6 juli, zaterdag 24 augustus en zaterdag 12 oktober. Elke wandeling wordt begeleid door ervaren gidsen van het Emmausklooster. 

Deze wandelingen maken onderdeel uit van ‘Ons Kloosterpad’. Leer met deze wandeling meer over het kloosterleven in Brabant, Ons Kloosterpad, pelgrimeren en de bezienswaardigheden onderweg. De route is ongeveer 11 kilometer en start bij het Emmausklooster, Basiulus van Bruggelaan 4 in Velp. Daarna voert de route je onder andere langs het Vincentiuskerkje, het Sint Alphonsusklooster, voormalig klooster De Wijnberg, de Sint-Elisabethkerk, een voormalige synagoge en de Begijnenkerk en nog veel meer.

Programma

Het dagprogramma begint om 10.00 uur met een warm welkom en koffie en/of thee in de refter van het Emmausklooster. Vervolgens wordt een rondleiding door het klooster gegeven, gevolgd door een speciale kloosterlunch. Daarna start de wandeling, waarbij er tijd en ruimte is voor natuurbeleving, bezinning en reflectie. De dag eindigt rond 17.00 uur weer in het Emmausklooster met een afsluitend drankje. 

Ons Kloosterpad

De kloosterrondwandeling Velp is een van de elf prachtige rondwandelingen die aansluiten op Ons Kloosterpad. Dit lange-afstand-wandelpad voert je in vijftien etappes langs vijftig historische kloosters en abdijen in Brabant. 

Aanmelden?

Wil jij deelnemen aan een van deze kloosterrondommetje? Meld je dan aan door uiterlijk 14 dagen voor de betreffende dag (voor het ommetje van 25 mei dus vóór 11 mei 2024) door een e-mail te sturen aan emmausklooster@gmail.com onder vermelding van ‘kloosterommetje, de gewenste datum en het aantal deelnemers. Deelname aan deze dag bedraagt € 35,- per persoon.

Evenement tijdlijn

25 mei 2024
06 jul 2024
24 aug 2024
12 okt 2024