Inzameling gebruikte fietsen voor Kenia

Een fiets is voor veel mensen in Kenia een belangrijk bezit. Er is dan ook een grote vraag naar goede fietsen voor een lage prijs. Swalabro Bicycles in Ukunda is een fietsenbedrijf, waar Nederlandse fietsen gerepareerd, onderhouden en verkocht worden. Met deze fietsenwinkel wordt niet alleen gezorgd voor betaalbaar transport, maar ook voor wat extra werkgelegenheid in een regio waar 50% van de mensen onder de armoedegrens leeft.

Daarom krijgt Swalabro Bicycles steun van de Graafse familie Labro en ijssalon Het Herboren Aapje door middel van het inzamelen en transporteren van gebruikte fietsen uit Nederland. Eerdere zendingen van vele honderden fietsen vonden snel hun bestemming en daarom is de familie Labro opnieuw op zoek naar gebruikte fietsen voor mensen uit Kenia. Vooral mountainbikes en kinderfietsen zijn populair. Maar alle fietsen zijn welkom, ook waar iets aan mankeert. Uw/jouw oude fiets maakt voor de inwoners van Ukunda in Afrika een groot verschil.

Fietsen kunnen op zondag 9 juli tijdens het Fietsfeest Land van Cuijk afgegeven worden op de Markt 4 in Grave bij Het Herboren Aapje. De ijssalon biedt zondag 9 juli een ijscoupe aan voor iedere fiets die wordt ingeleverd. De fietsen kunnen ook op andere momenten thuis worden opgehaald.

Telefoon/whatsapp: 06-50212357 of email: maurice.labro@home.nl.

Evenement tijdlijn