Historische Fietsroute Grave

De Historische fietsroute start in hartje Grave op de Markt. Hier is al op zichzelf al voldoende te beleven. Het historische thema wordt direct kracht bijgezet door de mensen in klederdracht en storytelling. Een stadgids staat klaar om je wat meer over Grave te vertellen. Boven in het oude stadhuis wordt een mini tentoonstelling verzorgd waar je op zaterdag eeuwenoude fietsen kan bewonderen en op zondag de meest gekken fietsmodellen te aanschouwen zijn.

De route leidt je door het prachtige landschap via de Maas langs de vele andere historische bezienswaardigheden die de omgeving rijk is. Bij een aantal bezienswaardigheden begroeten gidsen je om meer over de locatie te vertellen. Voor actuele tijden hiervan kijk je op de pagina van de bezienswaardigheid zelf. Je start en finished op de Markt in Grave waar een kleine rondwandeling over de Markt met gidsen zelfs mogelijk is. De straatjes zitten vol met unieke winkeltjes die zeker het bezoeken waard zijn. Rust vervolgens uit op één van de vele terrasjes die Grave rijk is.

Knooppunten, in juiste volgorde:

Start 04 – 03 – stukje binnendoor naar ‘3 spitsen Velp’ – 80 – 05 – 81 – 82 – 83 – 35 – 36 – 21 – 20 – 11 – 10 – 67 – 66 – 02 – 04 finish.

Kijk in deze agenda voor alle bezienswaardigheden en activiteiten langs de route. De meeste starten vanaf 12 uur.

Evenement tijdlijn