Stoepplantjes in Beeld

Kunstenaars van de vereniging botanisch tekenen hebben in samenwerking met de Hortus in Leiden de kleine plantjes in beeld gebracht. 

In juni en juli geeft het Stadsmuseum Grave ruimte aan een unieke tentoonstelling van tekeningen en foto’s van “stoepplantjes”.

Stoepplantjes, we lopen er meestal achteloos aan voorbij en vertrappen ze zonder dat we het in de gaten hebben. Veel van de natuur zo dichtbij ontgaat ons. De Leidse Hortus Botanicus zet zich vanaf 2019 in voor een stoepplantjesproject. De leden van de Vereniging van Botanisch Kunstenaars tekenden tientallen ragfijne portretten van stoepplantjes.

De werken worden op verschillende plaatsen in Nederland tentoongesteld. In Grave is de tentoonstelling aangevuld met foto’s van stoepplantjes op echte stoeptegels. De fotografen van de Soos in Grave lieten zich inspireren door het stoepplantjesproject en gingen een samenwerking aan met de tekenaars. Het resultaat, tekeningen en foto’s, is vanaf zondag 5 juni te zien in het Stadsmuseum Grave. Elke zondag zijn er in het Stadsmuseum Grave demonstraties botanisch tekenen.