Stijlvol en Smaalvol kunstevent

Sinds haar studie aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht is Marianne Hoedemaekers bezig met het ontwerpen van sieraden in verschillende materialen. Zij is gefascineerd door alles wat fragiel, breekbaar en teer is en probeert dit te vertalen naar haar werk.

Hanneke Paumen gebruikt diverse materialen zoals goud, zilver, metaal maar ook hout, papier en textiel. Het materiaal staat voor haar voorop; uit het materiaal ontstaan vormen die op verschillende manier kunnen worden gerangschikt waardoor het sieraad ontstaat.

Maria en Gerrie Bueters zijn gespecialiseerd in textiele werkvormen. Zij werken voornamelijk met handgeweven stoffen van wol en zijde, maar ook met vilt, tricot en linnen. Hun ontwerpen vallen op door de modellering, de kleur en het materiaal.

Puur Maarten sieraden ontwerpt zelf de zilveren sieraden en gebruikt bij de vervaardiging nieuwe en eeuwenoude technieken (bijvoorbeeld uit Japan (Mokume Gane) en Korea (Keumbo).

Marion Lappenschaar creëert van papier en textiel fraaie decoratieve natuurwerken.

In de galerie is een tentoonstelling van recente aanwinsten van Art Partner, zoals etsen van Marcel Schellekens, schilderijen van Jos van Beek en beelden van Lei Hannen.

Tijdens dit evenement kunt u ook proeven van regionale hapjes en dranken uit Frankrijk zodat u niet alleen van de prachtige kunstwerken kunt genieten, maar ook van allerlei lekkere Franse streekprodukten.

Stijlvol en Smaakvol vindt plaats in de voormalige kapel en refter van kasteelklooster Bronckhorst aan de Basilius van Bruggelaan 2 in Velp (Grave). Beide dagen is de galerie geopend van 11 uur tot 17 uur. De toegang is gratis, u bent van harte welkom!

Evenement tijdlijn