Trio Heijtmorgen in Kerkje Velp

Zondag 31 oktober organiseert stichting Kunst in het Kerkje een concert verzorgt door Trio Heijtmorgen in het 12de eeuwse Romaans kerkje in Velp bij Grave. Dit concert begint om 14.00 uur. Plaatsten voor het concert à € 16,00 zijn te reserveren via de site www.kunstinhetkerkje.nl.

In dit 12de eeuws kerkje begint het concert heel toepasselijk met muziek uit 1200: een werk van Hildegard von Bingen en Scottish mouthmusic uit dezelfde tijd. 

Daarna klinkt er een heel gevarieerd programma. Cileke (zang), Jeannette (dwarsfluit) en Kerstin (harp) laten namelijk alle combinaties aan bod komen: zang/harp, zang/fluit, fluit/harp en natuurlijk het hele trio. Behalve muziek van G. Ph. Telemann klinkt er ook muziek van Caplet, Ravel, Ibert en Lutoslawski. Verder klinken er gedichten van Revius (1586-1657) op muziek gezet door Jurriaan Andriessen.

Cileke Angenent

Zangeres uit Reek dankt haar warme zangstem (altmezzo) vooral aan de Zweedse zangeres Valborg Werbeck-Svärdström, aan wiens ‘Schule der Stimmenthüllung’ ze zich grondig schoolde. Lessen bij Nelly van der Spek en Aafje Heynis en een opleiding lichte muziek aan het Conservatorium in Arnhem vormden haar tot een uiterst veelzijdig zangeres. Zij zong o.a. in het Orion Trio en gaf vele liederenrecitals.

Jeannette Landré

Jeannette was solo-piccoloïste bij het Residentie Orkest en daarna eerste fluitiste bij het Radio Symfonie Orkest en de Radio Kamer Filharmonie. Zij is verbonden aan het Nederlands Blazers Ensemble en met haar liefde voor kamermuziek speelde ze in veel verschillende bezettingen waaronder nu met zang en harp.

Kerstin Scholten

Kerstin Scholten is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Edward Witsenburg. Ze heeft jarenlang als orkestharpiste gewerkt en was verbonden aan het Radio Kamer Orkest, later Radio Kamer Filharmonie. Naast haar orkestwerk begeleidt Kerstin regelmatig koren en geeft ze kamermuziekconcerten in verschillende combinaties. Zoals een harpduo waarin op historische Wurlitzer-harpen wordt gespeeld, een trio met twee cello’s en dit trio met zang en fluit.

Meer informatie over de exposities en concerten van Stichting Kunst in het kerkje vind je op: www.kunstinhetkerkje.nl

Evenement tijdlijn