Struintocht door natuurgebied Keent

Natuurvereniging IVN Grave en Brabants Landschap organiseren zondag 8 maart in natuurgebied Keent een wandeling die in het teken staat van waterveiligheid en natuur.

Maatregelen voor berging van Maaswater bij hoogwater, gaan gepaard met natuurontwikkeling. De struinwandeling neemt u mee naar de plekken waar dat plaatsvindt. De wandeling met gids begint om 10.00 uur bij het informatiecentrum van Brabants Landschap aan de Zuijdenhoutstraat 2 in Keent en duurt 2,5 uur.  

De wandeling gaat veelal over onverharde paden en volgt ook paadjes die zijn gemaakt door de Exmoorpony’s en Taurosrunderen in het natuurgebied. Stevig en waterdicht schoeisel is hierbij aan te raden. 

Hand in hand

In het natuurgebied van de oude Maasbocht in Keent vindt iets bijzonders plaats. Waterberging en natuurontwikkeling gaan hand in hand. Sinds enkele jaren probeert men ook hier het imposante Europese oerrund terug te brengen in de Europese natuur. Door kruising en selectie met oude runderrassen uit Europa worden stappen gezet op weg naar het oerrund, de Tauros. Deze was de voorouder van alle runderen in Europa.

Iedereen is welkom om aan de wandeling deel te nemen. Na afloop is er koffie, thee en chocolademelk beschikbaar in het infopunt. Deelname is gratis, een vrije gift is welkom. Parkeren kan op het terrein van het infopunt.

Evenement tijdlijn