GEANNULEERD - Rondleidingen in Emmausklooster Velp

Dit jaar is het Emmausklooster in Velp bij Grave begonnen met rondleidingen door het klooster van de Kapucijnen ook in de wintermaanden. Omdat het Emmausklooster nog in gebruik is als centrum voor stilte, bewustwording en ontwikkeling zijn de rondleidingen op vaste tijden. In deze winterperiode is dat elke eerste zaterdag van de maand om 14.00 uur. De eerstvolgende keer is dat zaterdag 1 februari. In de maanden juni, juli, augustus en de eerste twee weken van september is dat elke zaterdag.

Een gids gaat met u door het gebouw, de kerk en de tuin en vertelt onderweg wetenswaardigheden en anekdotes over het leven van de broeders in dit klooster. De start van de rondleiding is in de kapel van het klooster. Via de kapel gaat de gids naar het klooster en halverwege zal men in de refter aankomen. Hier wordt een kop koffie of thee gedronken. Daarna wordt de rondleiding voortgezet met een bezoek aan de fraaie tuin en het ‘pesthuisje’. Rond 16.00 uur is het einde van de rondgang.Tijdens de excursie komen zowel architectonische, geschiedkundige als religieuze aspecten van het gebouw aan de orde.

De kosten van de rondleiding bedragen 5 euro per persoon en er worden maximaal 20 personen toegelaten. Verzamelen op de parkeerplaats van het klooster. U dient zich wel vooraf aanmelden voor de rondleiding via info@emmausklooster.nl of 06-24547711. U kunt ook het contactformulier invullen op onze website. 

Evenement tijdlijn