Expositie Eefje van Twillert, Kunst in het Kerkje

Eefje van Twillert is haar carrière begonnen als creatief therapeute in de psychiatrie. Na een emigratie naar Caribisch Nederland heeft Eefje zich primair gericht op haar gezin. Op 48-jarige leeftijd heeft ze besloten weer lessen te gaan volgen in onder andere schilderen, beeldhouwen, keramiek en installaties.

Eefje heeft cursussen gevolgd bij diverse gerenommeerde kunstenaars uit o.a. Latijns Amerika en het Caribisch gebied maar ook bij diversen docenten van de Rietveld Academie. Deze combinatie van levenservaring, kleurrijk oeuvre en een continue zoektocht naar nieuwe technieken heeft ertoe geleid dat Eefje een groot maar vooral kleurrijk oeuvre heeft aan kunstwerken.

Eefje heeft inmiddels vele succesvolle exposities gehad in het Caribisch Nederland maar ook daarbuiten. In 2016 is Eefje geremigreerd naar Nederland en heeft hier, na een lange pauze, besloten weer haar kunst te hervatten. Onder nieuw licht en andere kleuren is het een echte zoektocht geweest naar haar Nederlandse identiteit in haar kunst zonder daarbij haar Caribische “kunst-roots” te verliezen. Deze expositie is dan ook een afsluiting van het Caribische tijdperk, de zoektocht naar haar nieuwe identiteit en het begin van een Nederlands tijdperk in haar werk. Met de expositie HÓRIZÒN wil Eefje aangeven dat er altijd nieuwe wegen van inspiratie openliggen aan de horizon, als je maar zoekt.

Bezoekersinformatie

De vernissage is op 4 januari om 15.00 uur.

De expositie ie te bezoeken op zaterdagen en zondagen van 4 tot en met 19 januari 2020 van 11.00 -17.00 uur.

Gratis toegang.

Evenement tijdlijn