Tuinweek bij Avant Spirit

Tuinweek: klaarmaken voor groei

Met je handen in de aarde, krijgt je ziel rust en kan je lichaam verwerken.

In het voorjaar is er veel werk in de kloostertuin. De zaadjes moeten nog een plek krijgen, of zijn al in de aarde beland, en er mag ruimte gemaakt worden voor de groei. Opruimen, onkruid wieden, samen bezig zijn om het nieuwe groeiseizoen te starten.

Een tuinweek

In 2019 organiseert Avant Spirit in samenwerking met de tuincoördinator van het Emmausklooster vijf tuinweken. Tuinweken hebben een win-win formule voor alle partijen: de kloostertuin wordt weer up-to-date gemaakt, zodat er het hele jaar door van gegeten kan worden door de leefgroep en onze gasten, en onze deelnemers aan de tuinweek beleven een mooie tuinretraite. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt in stilte, in het ritme van het klooster. Je werkt precies aan dat werk dat op dat moment gedaan moet worden. Natuurlijk doe je dat werk dat ook past bij jou.

Voor wie?

Iedereen is welkom bij een tuinweek. De werkzaamheden worden aangepast aan wat jij op dat moment aankunt. Wij ontvangen je graag op zondagavond, zodat je op maandagochtend rustig kunt starten.

Dagritme

De dagorde ziet er ongeveer als volgt uit:

07:30 uur morgengebed

08:00 uur ontbijt

09:00 uur kort werkoverleg, daarna lekker aan de slag

10:30 uur koffie/thee pauze, waarna we verder werken tot 12.00 uur

12:15 uur middaggebed, waarna lunch met brood (soep), afwas en rusttijd

15.00 uur vervolg tuinwerk

17.00 uur rust

18:00 uur avondgebed

18:30 uur warme maaltijd

20:00 uur koffie/thee, waarna gezamenlijke recreatie

22:30 uur stilte, naar je eigen kamer

Evenement tijdlijn