Joeri Nuijen

Wie kunnen u nu beter vertellen waarom een bezoekje aan Grave de moeite waard is dan de Gravenaren zelf?  Wij spraken met Joeri Nuijen, 23 jaar en geboren en getogen Gravenaar.

Joeri heeft zijn onderneming gevestigd in Grave, is actief in de politiek en steekt veel vrije uren in de organisatie van onder andere het Ballon Festival en de Zeskamp.
 

Unieke events
'Ik ben trots op wat we allemaal neerzetten in Grave en wil daar het liefst altijd iets aan bijdragen. Grave is een prachtige stad waar ontzettend veel wordt georganiseerd.

Bij de events in de binnenstad zelf hebben we het geluk dat het decor al staat. Alle kleine straatjes en steegjes geven direct een mooie sfeer. Een wandeling met een van onze bevlogen gidsen is ook zeker de moeite waard!'

Must sees
'Als je hier opgegroeid bent, zie je soms de schoonheid niet meer. Ik woon zelf aan de Maas en het uitzicht is prachtig, maar het went ook. Zo is het ook met bezienswaardigheden zoals de Elisabethkerk. Ik vind het zo leuk om te zien hoe mensen daarvan onder de indruk raken. Eigenlijk is hij ook wel fantastisch mooi!

We hebben een rijke historie, een prachtige binnenstad met bijzondere architectuur en een verrassend winkelaanbod met boetiekjes die je nergens anders vindt.

Ook onze horeca is erg gevarieerd en bruisend. Wanneer ik 's avonds op een mooie avond door de stad wandel, zitten de terrasjes vol met genietende mensen. Heerlijk! Door de keur aan kroegjes, bistro's en restaurants en de grote verscheidenheid aan smaken en sferen is er ook een grote variatie in beleving. Grave is uniek door al die eigenzinnigheden. '
 

Onze kerkdorpen
'Wanneer je hier een lang weekend bent, moet je zeker ook eens naar de kerkdorpen. Het Gassels bos en de Raamvallei in Escharen zijn prachtige wandel- en fietsgebieden.
Maar ook de drie-eenheid in Velp is een must see! Dit is een  bijzonder trio bestaande uit  het Kapucijnenklooster, het klooster van de zusters van de Moniale Redemptoristinnen en het Vencentiuskerkje.

Alle drie de Kerkdorpen, Gassel, Velp en Escharen hebben een eigen karakter die een bezoekje zeer zeker de moeite waard maken.’

Over de Gravenaren
'Gravenaren zijn heel gastvrij dat merk je bijvoorbeeld aan ons Sinterklaasfeest. Vanuit de hele regio komt men bij ons de Sint binnenhalen. Ook zijn wij echte doorpakkers.  Dat moet ook wel met events als het Ballonfestival, het Historische Spektakel, het Smartlappenfestival, Bierfestival, et cetera. Zonder enthousiaste vrijwilligers kun  je dit niet realiseren. Niet alleen de vrijwilligers, ook de ondernemers zijn actief en betrokken bij verschillende activiteiten.  We zijn een trots volkje. Maar we hebben dan ook heel wat om trots op te zijn!'