Addy van Doorn

Voor Grave volgens de Graaf gaan we in gesprek met Addy van Doorn. Zij is zelfstandig reisadviseur bij The Travel Club. Zo weet zij als de beste wat aantrekkelijk is als toerist om te bezoeken en wat plekjes zijn die men wellicht over het hoofd zou zien.

'Ik woon sinds ‘91 in Grave. Dan denk je na al die tijd weet je alles wel, maar je blijft hier in Grave ontdekken. Zo stond ik vijftien jaar geleden tijdens een stadswandeling  echt versteld van wat ik toen allemaal ontdekte over mijn woonplaats Grave.

Ik heb sinds 2009 mijn eigen reisbureau en boek naast bijzondere reizen ook stedentrips naar binnen- en buitenland. Ik weet dus uit ervaring wat leuk is voor een bezoeker en kan met de grootste overtuiging een weekendje Grave aanbevelen. Op onze prachtige loswal waan je jezelf in Edinburgh.

Wat ik de toerist zeker zou aanraden is om onze St. Elisabeth kerk, het Gemaal van Sasse, het KazemattenMuseum, de indrukwekkende beeldentuin en Bastion Bekaf te bekijken. Sowieso hebben we een prachtige binnenstad. We hebben hier veel oude gebouwen met bijzondere beeltenissen, er zit echt veel historische waarde verstopt in de stad. Ik raad je aan om met een stadsgids te wandelen en zodoende alle mooie verhalen te horen.

In de binnenstad vindt je ook unieke winkeltjes, zoals je ze nergens anders vindt. Natuurlijk vind je hier ook fijne filialen, maar de eigenzinnigheid zit hem in de kleine boetiekjes.

Ook buiten de stad is genoeg te beleven. Huur een fiets en trek erop uit. Ga de brug over en bekijk de kleine kerkdorpen of fiets eens richting natuurgebied Keent, dat is prachtig aangelegd in een oude Maasarm. We hebben heel veel bijzondere wandel- en fietsroutes. Bij onze Tourist Information kun je deze opvragen. Ze vertellen er met liefde meer over.

Grave biedt ook leuke lunchplaatsen en restaurantjes, de diversiteit daarin maakt het leuk: voor alle smaken iets te kiezen. . We hebben een 'Eet en drink laantje' maar ook de Markt heeft zijn charme!

De boogjes, de laantjes, de doorkijkjes , ach het is hier zo mooi!
Tip : Als je wandelt hier, kijk vooral ook omhoog naar wat je allemaal ziet.’