Happen en stappen in Grave

“Happen en stappen” voor een Goei leven

Voor wie Grave op een bijzondere manier wilt ontdekken zijn er wederom 4 data's vastgelegd, waarvan één fietstocht: Happen & trappen.'

De start is tussen 11.00 en 12.00 uur bij café-restaurant De Poort van Cleve, in hartje Grave. Gesterkt door koffie/thee met iets lekkers kan de tocht beginnen. De historie komt door alle poriën binnen wanneer je door het oude stadje Grave wandelt. Je ademt pure geschiedenis. Van daaruit ligt een mooie tocht in het verschiet door prachtige natuur. Langs smalle weggetjes wandel je richting Velp. Waar Mark van der Linden, van het imposante Emmausklooster, als gastheer de wandelaars ontvangt met een krachtige soep. In het eeuwenoude klooster, waar de stilte alles vertelt over eeuwen kloosterleven kun je gesterkt weer verder. Genietend van al het moois onderweg gaan we richting Restaurant De Brouwketel, waar wordt gestopt om te genieten van het hoofdgerecht. Wie ooit in De Brouwketel heeft gegeten weet wat er te wachten staat. Een (h)eerlijk gerecht, met klassieke tonen en een fikse tik van gerechten uit het mooie Brabantse land. In de verte zijn de torens van het vestingstadje langzaam maar zeker weer zichtbaar als de wandeltocht wordt voortgezet richting het dessert. In het altijd gezellige De Maaspoort, dat gasten uit de hele omgeving ontvangt, dat bekend staat om zijn talrijke speciale biersoorten en de steeds weer verrassende gerechten, wordt het toetje  gegeten. Aan een waardevolle dag met vele onvergetelijke indrukken is dan een officieel einde gekomen.

De volgende “Happen en stappen” datums kunt u alvast in de agenda zetten, 17 maart, 26 mei (fietstocht), 30 mei en 3 november.

De prijs voor al dit moois en lekkers bedraagt € 21,75 
Koop hier uw tickets

Foto Happen en stappen in GraveFoto Happen en stappen in GraveFoto Happen en stappen in Grave
Happen en stappen in Grave
Hoogeweg 9
5364 NK, Escharen