Kazematten museum

Kazematten museum

Het Kazematten museum is verspreid over twee Kazematten. Deze kazematten waren oorspronkelijk voorzien van een beschildering die tot doel had de vijand te misleiden. 
Een syteem daarvoor was door dhr. Schilderman vastgelegd. Hij had een bureau dat de voorstellen voor de camouflage uitwerkte van alle daarvoor in aanmerking komende kazematten. Op basis van zijn visie, zijn de schijnschietgaten zo contrasterend mogelijk. Dus wit naast donkergrijs en zwart. In de schijnschietgaten zijn loopmonden geschilderd.
Een en ander moest er zo uitzien dat de schaduwen van de echte schietgaten werden gemaskeerd. 

In Kazemat Noord wordt een beeld gegeven van de situatie op 10 mei 1940 en wat er tijdens de voorafgaande mobilisatie en bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog in Grave gebeurde.

In Kazemat Zuid wordt de bevrijding van Grave op 17 september 1944 toegelicht. Toen kwamen honderden parachutisten van het 82e Airborne Divisie 504e Parachutisten Regiment in eerste instantie de brug innemen en later Grave en omgeving bevrijden.

Hier leest u meer over het Kazematten Museum!

 

Foto Kazematten museum Foto Kazematten museum Foto Kazematten museum Foto Kazematten museum Foto Kazematten museum Foto Kazematten museum Foto Kazematten museum Foto Kazematten museum Foto Kazematten museum Foto Kazematten museum
Kazematten museum
St.Elisabethstraat 10 A
5361 CS, Grave
OpeningstijdenVan april t/m oktober geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Buiten openingstijden kunt u ook een afspraak maken, bel of mail gerust.

Bij erg slecht weer blijven de kazematten helaas gesloten.