Verleden en toekomst van onze natuur

Natuurvereniging IVN Grave organiseert donderdag 8 december een lezing over het belang van  

biodiversiteit. Hoe staat de natuur er nu voor? En: is het zo erg als er minder soorten planten, dieren, insecten en bodemleven zijn?

Frank Berendse, hoogleraar natuurbeheer en plantenecologie, zal deze vragen bespreken en ingaan op het verleden en de toekomst van de natuur en het landschap in Nederland. 

De lezing vindt plaats in gemeenschapshuis Ons Trefpunt, Beukenlaan 11, in Velp. Aanvang 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Deelname aan de lezing kost 5 euro (inclusief koffie of thee). Aanmelden vóór 5 december bij: ivngrave.natuureducatie@gmail.com. 

Frank Berendse zal in zijn lezing laten zien hoe sterk natuur en landschap verbonden zijn met de manier waarop ons voedsel wordt geproduceerd. Eerst neemt hij ons mee - in vogelvlucht - langs de geschiedenis van het Nederlandse landschap om te laten zien hoe veranderingen in de natuur bepaald worden door onder meer bevolkingsomvang en economie. 

Hij vertelt vooral over het boerenlandschap en wat we kunnen doen om hier het tij te keren en de weg terug te vinden naar een platteland dat rijk is aan vlinders, vogels en bloemen en waar toch voldoende voedsel wordt geproduceerd. 

Frank Berendse is hoogleraar natuur beheer en planten ecologie aan de universiteit van Wageningen. 

Hij adviseerde onder meer het Nederlandse kabinet over een nieuw natuurbeleid en de Europese Commissie over de toelating van  

bestrijdingsmiddelen. 

Hij schreef het standaardwerk Natuur in Nederland en het boek Wilde apen over de toekomst van de natuurbescherming in Nederland.

Evenement tijdlijn